GL8 lanceert nieuwe lokale nieuwswebsite en app

Heumen – Vandaag, 1 maart 2022 is de nieuwe lokale nieuwssite en app voor GL8 gelanceerd. Hierdoor ben je snel op de hoogte van het laatste nieuws in en om de gemeenten Heumen, en Mook en Middelaar. De website en applicatie, speciaal gemaakt voor lokale omroepen, zijn ontwikkeld door Omroep Gelderland.

De website en applicatie richten zich op alle plaatsen binnen het uitzendgebied van Heumen en Mook en Middelaar, maar bevat ook nieuws uit omliggende gemeenten.

GL8 verslaat het lokale nieuws in Gelderland en Limburg en is de twaalfde omroep die gebruikmaakt van het ‘Local Grid’: een vaste, herbruikbare opzet voor website en app, speciaal gemaakt voor lokale Gelderse omroepen.

Ronald Peters, Stationmanager bij GL8, is enthousiast over het Local Grid: “We zijn blij met de verdere samenwerking met Omroep Gelderland en de nieuwe nieuwswebsite en app. Hiermee kunnen we het lokale nieuws nog beter brengen, en is er tegelijkertijd ook ruimte voor wat er buiten onze acht dorpen gebeurt in de omgeving en de verdere regio.”

Local Grid
Het Local Grid is ontwikkeld door Omroep Gelderland om lokale omroepen te ondersteunen. Dankzij het grid hoeven omroepen zich niet meer bezig te houden met de technische aspecten van de website en de app, maar kunnen ze zich focussen op de nieuwsgaring en –productie. Eenzelfde opzet wordt nu ook al succesvol door de regionale omroepen gebruikt.

De app is voor Android gebruikers te downloaden via de Google Play Store en voor iOS gebruikers via de App Store. De website is te bezoeken via gl8.nl.

Het Local Grid is een onderdeel van de intensieve samenwerking die Omroep Gelderland heeft met lokale omroepen in Gelderland.

_______________________________________________________________________________

Voor meer informatie:
Omroep Gelderland
Jan Willem van der Hogen, Coördinator lokale omroepen
T. 026-3713639
E. jwvanderhogen@gld.nl