In tegenstelling tot wat er in het clubblaadje van een van de Carnavalsverenigingen van Overasselt, “de foekepot” staat, bestaat Krek Zo Mot Ut niet 64 maar 63 jaar. Op 13 november zou er net als het
weekend daarvoor bij de Strandjutters en Luilekkerland een nieuwe Prins Carnaval gekozen worden. Maar de besmettingen van het coronavirus lopen op en daarmee ook de twijfel of het wel zo een goed idee is om
met zo’n 300 personen in een zaal te gaan zitten. Ander halve meter van elkaar af, dat past niet. En alle andere oplossingen die er te verzinnen waren deden allemaal afbreuk aan het spektakel en het feest wat een
Prinslancering hoort te zijn. En dat is zonde. Er kon nog gewacht worden totdat we van hoger hand gedwongen werden om het af te lasten. Maar eigenlijk wisten we allemaal wel wat het beste was om te doen. Als je om je heen hoort dat er getwijfeld wordt om überhaupt te komen. Als je hoort dat er mensen zijn die graag komen maar er eigenlijk niet zo’n prettig gevoel bij hebben. Als je toch ook niet bij wilt dragen aan een grotere
besmettingsgraad in Overasselt. Als er een team stoere, dappere en veerkrachtige mannen en vrouwen geloven in uitstel en niet in afstel.
Als je hoort dat het discutabel is of Sinterklaas wel aan land mag komen. Als je eigenlijk een briefje rond wil sturen om te waarschuwen op het risico dat je loopt als je naar de Prins Lancering komt. Als je allemaal
twijfelt of je de Prins Lancering door moet laten gaan. Dan weet je het eigenlijk wel zeker. Dit kan niet door gaan. Met een brok in de keel besluit je met de hele groep van KZMU, we stellen het uit! Niet Af!!!
Een paar dagen later wordt ook van hogerhand besloten dat de horeca om 19.00 uur gesloten moet zijn. Was het een vooruitziende blik of gewoon verstandig. Een ding is zeker, ……….. we staan in de
startblokken en zodra het kan gaan we ervoor. Dan mag Prins Robert den Urste van zijn Prinsenpensioen gaan genieten en zal KZMU haar 63ste ‘Prins Carnaval’ lanceren.