Nu organiseren van een café nog steeds niet veilig mogelijk is, wil de werkgroep Alzheimer Café door een maandelijks bericht toch een vorm van contact met u houden. In het Alzheimer Café staat ontmoeting centraal, steeds rond een thema wat met dementie te maken heeft.
De decemberfeestdagen vieren we graag in het bijzijn van familie en vrienden. Dat zal dit jaar ook anders verlopen en met alle andere corona- maatregelen kan de decembermaand een verwarrende periode zijn.
We hopen dat u ondanks alles, in deze tijd toch warmte, hoop en gezelligheid kunt ervaren.
Dit willen we graag met een paar tips ondersteunen:
Over het algemeen is een klein gezelschap voor mensen met dementie vaak het prettigst. Herinneringen van vroeger terug laten komen, bijvoorbeeld met behulp van foto’s, brengt je samen terug in de tijd. Er komen vaak mooie verhalen los. Wanneer het weer het toelaat kan een verfrissende wandeling fijn zijn. Geniet ook als mantelzorger van de feestdagen. Accepteer aangeboden hulp en verdeel taken zoveel mogelijk. Meer tips, ook voor feestdagen op afstand, kunt u vinden op https://www.dementie.nl/tips-voor-de-feestdagen-in-coronatijd
We beseffen hoe moeilijk deze periode voor u en uw naasten kan zijn. Schroom niet om hulp te vragen bijvoorbeeld via uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, tel. 024-3570570.
We sluiten dit bericht af met een hartelijke en welgemeende groet. Tot weerzien!