Al bijna veertig jaar organiseert Yogaclub Overasselt yogalessen in het Verenigingsgebouw in Overasselt. De lessen worden verzorgd door Erica de Leeuw, gediplomeerd en zeer ervaren yogadocent. In onderstaand artikel vertelt zij wat over yoga en de lessen.

“Even voorstellen: mijn naam is Erica de Leeuw. Sinds 2008 geef ik met veel plezier les voor Yogaclub Overasselt. Yoga is populair tegenwoordig. Er ontstaan steeds weer nieuwe stromingen en varianten, soms zie je door de bomen het bos niet meer en is het lastig kiezen.

De vorm die ik beoefen heet Hatha Yoga en is een van de oude, klassieke vormen. Het lichaam is het uitgangspunt in deze vorm van yoga. De oefeningen worden in een rustig tempo uitgevoerd. Er wordt intensief gewerkt met de adem. De adem is een mooie manier om aandachtig, mindful te blijven. Zo leer je voelen wat het lichaam nodig heeft. Iedere yogahouding heeft een therapeutische werking en werkt door op diepe lagen, zolang je hem met aandacht uitvoert.

Je kunt op verschillende manieren met yoga bezig zijn. Je kunt yoga gebruiken om je lichaam sterker en soepeler te maken. De oefeningen en houdingen (asana’s) zijn fantastisch om kracht, stabiliteit en souplesse op te bouwen.

Je kunt yoga gebruiken om stress te verminderen. De oefeningen worden in een rustig tempo en met aandacht uitgevoerd. Het geeft je de mogelijkheid om los te komen uit de hectiek van het dagelijkse leven en je terug te trekken, al is het maar een uurtje in de week, in een omgeving van rust en stilte.
Of je ziet yoga als een proces van bewustwording. Jezelf leren kennen, loskomen uit je patronen, je verhalen, je ego dat altijd iets wil en overal iets van vindt. Leren kijken naar jezelf, waarnemen zonder oordeel. Dat wat je tegenkomt op de yogamat gaat doorwerken in de rest je leven.
Iedere reden waarom je yoga wilt doen is een goede reden!”

Wil je weten of yoga iets voor jou is, kom dan een gratis proefles meedoen bij Yogaclub Overasselt.

Voor meer informatie kijk op: www.yoga-ericadeleeuw.nl. Voor aanmelding proefles: www.yogaclub-overasselt.nl