Selecteer een pagina
Wanneer:
12 maart 2019 @ 14:00
2019-03-12T14:00:00+01:00
2019-03-12T14:15:00+01:00
Waar:
Verenigingsgebouw
W. Alexanderstraat 1
6611 CE Overasselt
Kosten:
Leden KBO gratis
Contact:
KBO Overasselt Nederasselt

KBO-toneelvoorstelling: Politiek met een luchtje

Verhaal:
Ook ambtenaren hebben een privéleven. Hoewel je dat bij de saaie Klaas Nikkel, ambtenaar bij Buitenlandse Zaken, niet kunt zeggen. Voor hem bestaat alleen zijn werk. Dat hij daardoor zijn vrouw Ine op een schromelijke manier verwaarloost dringt niet tot hem door. Ine besluit hem jaloers te maken om zo zijn ogen te openen. Daarvoor gebruikt ze Willem Stuk, een oude jeugdvriend van Klaas en een eersteklas vrouwenjager. Het plannetje lijkt te gaan slagen want na een paar weken begint Klaas toch tekenen van jaloezie te vertonen.
Voor Klaas breken niet alleen spannende maar ook moeilijke tijden aan. Er wordt een nieuw appartement gevormd: Departement Beleidszaken Goede Zeden. (het D.B.G.Z.) Zijn enige concurrent voor het voorzitterschap is mevrouw Stouthuizen. Zij gebruikt minder fatsoenlijke middelen om de race naar het voorzitterschap in haar voordeel te beslissen. In haar opdracht moet een meisje/vrouw proberen Klaas in zijn eigen huis te verleiden om hem zodoende in diskrediet te brengen.
Dan krijgt hij ook nog te maken met een vrouw die op zoek is naar haar kind en beweert dat Klaas, in zijn studententijd, haar zwanger heeft gemaakt. Hierbij speelt zijn oude schoolvriend een niet zo’n fraaie rol.
Als dan ook nog bekend wordt dat mevrouw Stouthuizen de nieuwe vriendin van zijn schoonvader is krijgt hij het even heel moeilijk.
Ine bedenkt echter een ingenieus plannetje en daardoor is Klaas niet alleen bereid om mevrouw Stouthuizen als zijn schoonvaders vriendin te accepteren; hij vergeeft haar zelfs de verleidingspoging en biedt haar ook nog een functie aan in zijn departement. Uiteindelijk komt de ware aard van Willem Stuk naar boven waarbij de vader van Ine een heldhaftige rol speelt.
Als alle problemen opgelost zijn heeft Klaas een nogal opwindende en zeer onverwachte verrassing voor zijn vrouw. Een levendig spel vol (pikante) humor.

Bezetting 4 dames en 3 heren
Spelers klucht: Thea Walraven, Piet Sengers, Nelly en Tien Theunissen, Els Holland, Corrie Lasker, John van Velton.
Script: Jo Snoeren