Wanneer:
4 mei 2021 hele dag
2021-05-04T00:00:00+02:00
2021-05-05T00:00:00+02:00
Waar:
Weiland aan de Maas bij Den Tempel
Hoek Tempelstraat-Maasbandijk
Contact:
Ellis van Wieringen en Elles Sanders

Een rondje dijk, wandelen, fietsen, skeeleren, wie deed het niet in het afgelopen jaar. Wandelen en fietsen leek soms het enige dat je nog kon ondernemen. En wat boffen wij hier in Overasselt dan met de dijk en de Maas om de hoek! Prachtige zonsopgangen en -ondergangen, hoog en laag water, tijdens de week vrieskou was er zelfs een schaatsbaantje aan de Maas!
Door corona konden ook in Overasselt veel jaarlijkse evenementen niet doorgaan (open tuinen dag 2020, Pinkstermarkt, Koningsdag, oogst dag en kerstmarkt Buurderij, carnaval, Poejersuukerbal).
De pinkstermarkt in Overasselt zal nog wel niet kunnen en Koningsdag is ook nog te vroeg. Hoe fijn zou het zijn om na maanden opgehokt te zijn en alles digitaal te regelen en in te kopen, elkaar weer te ontmoeten en verbinden en de lokale ondernemers te steunen.
Als er nou in september eens een Markt aan de Maas georganiseerd zou worden, misschien wel in een weiland? Zouden we daar niet vast een beetje over kunnen dromen? Een markt voor en door mensen aan de Maas?
Weet je wat, dachten Ellis van Wieringen en Elles Sanders, we gaan het gewoon regelen!
Een markt met kraampjes met lokale producten, handwerk, hapjes en drankjes, kleedjes voor kinderen en muziek. Ruimte voor lokale ondernemers om hun producten en services te promoten. Dit keer niet in de Hoogstraat, bij de Buurderij of op het dorpsplein maar bij de Maas!

Bij Den Tempel ligt een mooi weiland in de hoek van de Tempelstraat, Maasdijk. Dit leek ons een ideale locatie voor een evenement op een mooie nazomerse dag. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben aan de eigenaren van deze wei gevraagd om toestemming en dit werd enthousiast ontvangen. Wij zijn nu volop bezig met de organisatie.

Je mag de volgende datum vast in je agenda zetten: Zondag 19 september 2021
Houd Facebook, Instagram, dorpskrant en andere regionale bladen en in de gaten voor het programma, tijden en alle overige informatie.

Als je alvast een kraampje wilt reserveren en/of idee├źn, suggesties hebt of meer informatie wilt, stuur dan een mailtje naar Ellis en Elles: maasmarkt@gmail.com

Voor de mensen die denken, kan dit nu al wel? Mocht tegen die tijd blijken dat het nog te vroeg is voor dit soort evenementen dan hebben we alvast het draaiboek klaarliggen voor het voorjaar 2022.

Hoe dan ook, Buitengewoon Maasmarkt Overasselt gaat plaats vinden!

Volg en like #maasmarktoverasselt op Instagram/Facebook om de ontwikkelingen te volgen!