2e editie van jaargang 4 is uit. Download hem hier.
Wilt u Dorpskrant Overasselt digitaal ontvangen?
Meld u dan hier aan
Bekijk ook regelmatig onze nieuwsberichten

mrt
8
vr
2019
Expositie kijkkasten van Ank van der Linden in Verenigingsgebouw @ Verenigingsgebouw
mrt 8 – mei 31 hele dag

Kijkkasten van Anke van der Linden

De kijkkastjes van Anke van der Linden vormen een geheel eigen universum waarin het fijn is om rond te kijken.
De kasten zijn ingericht met verschillende materialen, veelal hergebruikt. Ogenschijnlijk nietige of nutteloze voorwerpen krijgen een nieuwe betekenis in deze kijkkastwereld.
De hoofdpersonen van de kastjes is het DUO, dat bestaat uit een gansje en een eendje. In allerlei verschillende taferelen trekt hun leven aan de kijker voorbij: speels, kleurrijk en grappig.

Openingstijden Verenigingsgebouw: kijk hier.

mrt
14
do
2019
Expositie cursisten Wim van der Heijden in Verenigingsgebouw @ Verenigingsgebouw
mrt 14 – mei 31 hele dag

Een aantal cursisten van docent Wim van der Heijden van atelier “Tlichteraan” exposeert in het Verenigingsgebouw Overasselt van 14 maart tot 31 mei 2019

Het meest opvallende van deze expositie is de enorme diversiteit. Ieder maakt een werkstuk met een geheel eigen keuze in onderwerp, techniek, formaat en uitvoering.

Naar ons idee is leren met begeleiding de snelste methode met het beste resultaat. Je werkt aan je eigen werkstuk en je krijgt daarbij door ervaren en professionele begeleiding regelmatig aanwijzingen en stimulans om je verder te ontwikkelen. De begeleiding is gericht op persoonlijke aandacht en zo krijg je “al doende” les in verschillende technische en inhoudelijke aspecten van het tekenen en/of schilderen.
Iedereen komt beter uit de verf in een prettig sfeervol werkklimaat met veel persoonlijke aandacht. Dit wordt geboden in het atelier “Tlichteraan”.
Ook is er volop gelegenheid om naar elkaars werk te kijken en met elkaar te “werken” en te “˜groeien”.
Het atelier “Tlichteraan” biedt de deelnemer alle ruimte en vrijheid.
Om alvast een indruk te krijgen kunt u een kijkje nemen op de website: www.tlichteraan.nl

Openingstijden Verenigingsgebouw: kijk hier.

mei
5
zo
2019
Expositie “Organische Schoonheid” in Veldschuur Overasselt @ Veldschuur aan de Maasbandijk
mei 5 @ 15:00 – jun 30 @ 18:00

Uitnodiging opening expositie “Organische Schoonheid”
Zondag 5 mei – 15.00 uur
Veldschuur Maasdijk

Veldschuur Overasselt nodigt u van harte uit voor de opening van een nieuwe expositie op 5 mei 15.00 uur op de Maasdijk te Overasselt.
Van 5 mei tot en met 30 juni exposeren Inette van Wijck en Karin Elfrink met hun fascinerende expositie in de veldschuur met de toepasselijke titel:

“ORGANISCHE SCHOONHEID”

Na het openingswoord van Antoinette Nijs zullen de kunstenaars over hun werk vertellen en op vragen van de aanwezigen ingaan.

Openingstijden van De Veldschuur:

Zaterdag van 12.00-18.00 uur
Zondag van 10.00-18.00 uur
in de periode 5 mei – 29 september 2019.

Parkeren:

Op de dijk mag niet geparkeerd worden. Onze parkeerplaats kunt u bereiken via de Tempelstraat. Als u in de Tempelstraat richting de Maas rijdt, slaat u direct na de grote boerderij aan de linkerkant linksaf het pad in en volgt u de bordjes richting Veldschuur.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website.

mei
25
za
2019
Kunstroute Heumen @ Diverse locaties in gemeente heumen
mei 25 – mei 26 hele dag

Kunstroute Heumen

De volgende editie van de TUIN DER VERBEELDING en de KUNSTROUTE HEUMEN vindt plaats in het laatste weekend van mei 2019, 25 en 26 mei dus.

Meer informatie volgt.

 

Expositie Monique van Haasteren, Janna Blok en Jan Willem Rutgers @ Kunstkerkje in Velp
mei 25 @ 11:00 – jun 10 @ 17:00

EXPOSITIE VAN OVERASSELTSE KUNSTENAARS VAN 25 MEI T/M 10 JUNI 2019

Monique van Haasteren
GRAFIEK/TEKENINGEN/SCHILDERIJEN

Janna Blok
GLASKUNST

Jan Willem Rutgers
BEELDEN

Zaterdag en zondag 11-17 uur
Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave
www.kunstinhetkerkje.nl

mei
26
zo
2019
Koffietennis bij LTVO @ Tennispark van LTVO
mei 26 @ 09:30

Koffietennis, laagdrempelig kennis maken met tennisclub LTVO!

Koffietennis een initiatief van onder andere tennisclub LTVO, waarmee mensen op een eenvoudige, goedkope en laagdrempelige manier kennis kunnen maken met tennis. Op 26 mei start LTVO met het Koffietennis.

Fons Gijsbers, Voorzitter en actief tennisser bij LTVO, is groot voorstander van het initiatief: “Koffietennis is een fantastische manier om te proeven aan de mooie sport tennis op ons prachtige park! Niet alleen mag je voor een erg laag bedrag (60 euro) dit jaar vrij tennissen, je krijgt er ook nog eens tien lessen bij op zondagochtend!”

De trainingen worden verzorgd door Dilen Senler, gediplomeerd trainer van Joffe van der Heijden Tennis. Dilen wil graag zijn passie voor tennis overbrengen op anderen en zorgt ervoor dat de beginnend tennisser, maar uiteraard ook de gevorderden, de juiste kneepjes van het vak aanleert! Dilen vertelt: “Het is fantastisch om met beginnende tennissers aan de slag te kunnen. Het trainen op de juiste technieken, mensen zien groeien in hun sport en teamgeest creëren zijn allemaal zaken die mij enorm veel voldoening geven in mijn baan als trainer. Koffietennis biedt mensen een prachtige kans om hun tennistalent te ontdekken!”

Het tennispark van LTVO ligt op het sportpark “De Passelȇgt” naast het voetbalveld van OverasseltseBoys en de Sporthal Overasselt. Het is een vereniging voor en door mensen waarbij de nadruk ligt op gezelligheid voor iedereen en het samen doen. Er is aandacht voor zowel jong als oud, met evenementen als bijvoorbeeld Mini-Maxi ouder-kindtoernooi, de (interne) competitie voor jeugd en senioren, het jaarlijkse jeugduitje, het Meet The Ball toernooi, de 4x per jaar gehouden Senior Plus Event toernooien, het Open dubbeltoernooi, de 55+ Heumen dubbelkampioenschappen en nog veel meer leuke andere activiteiten voor jong en oud. Je hebt toegang tot het park en je kunt vrijwel altijd vrij tennissen.
Het park en clubhuis hebben afgelopen 5 jaar een metamorfose ondergaan. Dit om de tennisbeleving en de sfeer te optimaliseren en om nog vele jaren plezier te kunnen beleven aan onze vereniging. Zo blijven we ons inzetten om onze vereniging toekomstbestendig maken.

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je wel wat om met tennis te starten, aarzel dan niet en schrijf je in voor Koffietennis! Meer informatie kun je vinden op www.ltvo.nl of schijf je in via koffietennis@ltvo.nl.

Festival Maasvensters @ Veldschuur aan de Maasbandijk
mei 26 @ 13:00 – 17:00

Het evenement begint op een centraal punt: de Veldschuur. Hier betaalt u entree en ontvangt u een Maasvensters-polsbandje als toegangsbewijs.

Vanuit de Veldschuur gaat het publiek in groepen onder leiding van een gids op de diverse locaties genieten van alles wat Maasvensters biedt. Deze wandeling, die op diverse tijdstippen begint, duurt ongeveer 2 uur. De eerste groep vertrekt kort na 13.00 uur, de laatste rond 14.00 uur. Wanneer je alle locaties wilt bezoeken is het handig om hier rekening mee te houden.

Na de rondleiding is er bij de Veldschuur een gezamenlijke afsluiting met muziek , drankjes en hapjes.

TOEGANGSPRIJS
Entree: € 5,- p.p.
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Consumptiebonnen voor een drankjes en hapjes zijn verkrijgbaar bij de Veldschuur aan de kassa.

DATUM: zo 26 mei
AANVANG: 13.00 uur
AFSLUITING: 17.00 uur
PARKEREN Er is parkeergelegenheid op het grasveld bij Tempelstraat 11 (fam. Glazer)
NAVIGATIE —> Tempelstraat 11
Ook fietsen kunnen hier worden gestald

mei
29
wo
2019
De Zon multimedia pubquiz @ Eetcafé Zalencentrum De Zon
mei 29 @ 20:30 – 23:15

De Zon multimedia pubquiz

De Zon multimedia pubquiz is een avondvullende pubquiz (ca. 2,5-3 uur) die visueel wordt begeleid door een diapresentatie. De rondes hebben elk een eigen thema. Er worden filmpjes, (veel) plaatjes en liedjes bevraagd.

Woensdag 29 mei 2019 aanvang 20.30 uur

Kijk op Facebook

mei
31
vr
2019
Vertelochtend: Lang zal ze leven @ Bibliotheek Overasselt
mei 31 @ 10:30 – 12:00

Lezing Lang zal ze levenLezing Lang zal ze leven
De Bibliotheek Overasselt

Kom luisteren!
Oude mensen zijn bibliotheken vol verhalen. Met deze zin begon het allemaal. In het najaar van 2015 ging ik aan de slag en in drie jaar tijd heb ik de levensverhalen van zestien vrouwen van 90+ aan de hand van hun herinneringen opgeschreven. Vrouwen uit alle lagen van de bevolking en uit verschillende provincies. Elk verhaal is anders, van het luxe leven van een barones tot het eenvoudige bestaan van een slagersdochter in de Betuwe. De oudste vrouw die ik geïnterviewd heb is geboren in 1912, en is mevrouw Bliekendaal. De rol van de vrouw veranderde in die tijd sterk. Ze gingen meer meedoen in de maatschappij. Door hun levensverhalen laat ik via hen wat achter voor de generaties na ons. Herinneringen levend houden aan de hand van alledaagse verhalen.

Op vrijdag 31 mei kom ik langs om het verhaal over de totstandkoming van het boek te vertellen en voor te lezen uit Lang zal ze leven.

Claske Helders-van der Veer, auteur

jun
2
zo
2019
Zondag zó’n Dag voor 50+ers @ Verenigingsgebouw
jun 2 @ 14:00

Zondag: zó’n dag

De KBO-afdelingen Overasselt/Nederasselt organiseert voor alle 50-plussers uit de gemeente Heumen een optreden van het “GEZELLIGHEIDSKOOR DUKENBURGS GLORIE” onder leiding van dirigent Jan Sinke.

Het Dukenburgs koor is vooral bekend om hun repertoire van Nederlandstalige liedjes uit heden en verleden. Zij zijn een graag geziene gast op tal van plaatsen waar senioren gezellig bij elkaar zijn.

De KBO Overasselt/Nederasselt hoopt op vele belangstellenden.
U komt toch ook?

Verenigingsgebouw Overasselt
W. Alexanderstraat 1

Zondag: 2 juni 2019
Aanvang: 14.00 uur
Toegangsprijs: € 3,50 p.p. incl. kopje koffie/thee tijdens de pauze.

jun
4
di
2019
Gezellige inloopmiddag voor alle 50+ers @ Buurderij De Lage Hof
jun 4 @ 14:00 – 16:00

Gezellige inloopmiddag voor alle 50+ers

Plaats: huiskamercafé de Buurderij, Overasselt
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur
Entree: gratis

Elke 1e dinsdag van de maand is er een gezellige inloopmiddag voor alle 50+ uit Overasselt en Nederasselt. Er is altijd een activiteit of een speciale gast. Deze gast vertelt dan kort iets waarover het gezelschap daarna samen verder kan praten.
Bij binnenkomst is er een gratis kopje koffie of thee.

U bent van harte welkom!
Wilt u graag komen maar heeft u problemen met vervoer, bel dan Ria Theunissen tel: 024 – 622 1339.

jun
6
do
2019
Alzheimercafé: Een goed leven met dementie @ Van der Valk Hotel de Molenhoek
jun 6 @ 19:30 – 21:00

Op donderdag 6 juni 2019 is er een Alzheimer Café voor iedereen uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsbijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, partners, kinderen, familieleden, buren, professionals en geïnteresseerden.

Locatie:
Van der Valk Hotel de Molenhoek, Rijksweg 1, 6584AA Molenhoek
Inloop vanaf 19.00, start om 19.30 uur. Afsluiting rond 21.00 uur.
Toegang is gratis! Aanmelden is niet nodig.

Thema donderdag 6 juni: Een goed leven met dementie

Dementie is een aandoening met achteruitgang. Het is belangrijk om in de tijd die na de diagnose rest samen te zorgen voor een goed leven mét dementie. Hoe kunt u uw leven zo goed mogelijk leiden? Hoe is zorg en hulp goed te organiseren? Dr. Jacomine de Lange vertelt over de resultaten van tientallen jaren onderzoek: wat kunnen we leren over een goed leven met dementie?

jun
7
vr
2019
Broodbakken in bakhuis @ Buurderij De Lage Hof
jun 7 @ 09:00 – 13:00

Bijna elke eerste vrijdag van de maand wordt er in het bakhuis brood gebakken in een steenoven. Het bakhuis bevindt op de Buurderij De Lage Hof te Overasselt. Let op onze kalender voor de data.

Brood kunt u bestellen vóór 10 uur tijdens de bakdag. Ophalen rond 12 uur.

Meet the Ball toernooi @ Tennispark van LTVO
jun 7 @ 19:30 – 23:00

Meet the Ball toernooi … meedoen is belangrijker dan winnen!

Wat is het Meet the Ball toernooi? Een tennistoernooi waar alle verenigingen uit Overasselt aan mee kunnen doen. Maak kennis met alle verenigingen uit ons dorp en leer elkaar op een sportieve manier kennen op het gezellige sportpark van LTVO.

Een team bestaat uit minimaal 2 personen. Tijdens dit toernooi speel je samen met je teamgenoot een aantal dubbelwedstrijden tegen andere verenigingen uit Overasselt. Ervaring is niet vereist en dus is meedoen belangrijker dan winnen. We beginnen om 19.30 uur en eindigen om 23.00 uur. Daarna volgt de prijsuitreiking en de gezellige “afterparty”.

Wie gaat er dit jaar met de trofee aan de haal? Of blijft de eer in handen van de voetbalvereniging Overasseltse Boys.

Doe je ook mee? Dit jaar vindt het toernooi plaats op vrijdag 7 juni 2019. Er zijn geen inschrijfkosten. Uiterlijk zondag 2 juni 2019 opgeven via clubtoernooi@ltvo.nl. Graag bij opgave doorgeven: naam vereniging, hoeveel personen en eventuele tenniservaring.

 

jun
9
zo
2019
Open Tuinendag 2019 @ Overasselt e.o.
jun 9 @ 10:00 – 17:00

“Langs Tuin en Natuur”: Open tuinen in Overasselt, Nederasselt e.o. organiseert ieder jaar op de 2de zondag van juni een open tuinendag. Dit in combinatie met een mooie fietstocht door de omgeving.
Laat je inspireren, geniet van de mooie natuur, ontmoet andere tuinliefhebbers, wissel ideetjes uit.
Iedere tuin is vrij om te bezoeken. De poorten staan letterlijk open. Alle deelnemers zijn er voor vragen en geven advies/ uitleg waar nodig. Wij dragen een badge met ons logo van de groene klomp.
Via toegangswegen naar ons dorp wordt u verwezen d.m.v. een groene klomp naar een opengestelde tuin. Daar kan men een fietsrouteboekje kopen voor € 1,50 met daarin uitleg over alle opengestelde tuinen (of vanaf half mei op de diverse voorverkoopadressen, zie onze website). Kom kijken en/of doe mee!

Noteer 9 juni 2019 vast in uw agenda.

Kijk voor meer informatie op onze website www.opentuinenoverasselt.nl
Als u daar een berichtje achterlaat nemen wij contact met u op.
Een mail sturen kan natuurlijk ook altijd Ons e-mailadres is: info@opentuinenoverasselt.nl

Vriendelijke tuingroet van de commissie bestaande uit
Yolanda Effing
Henk van den Heuvel
Auke Huinink
Thea Peters
Marian Straatman

Optreden van Sprezzatura in Veldschuur Overasselt @ Veldschuur aan de Maasbandijk
jun 9 @ 15:00

Optreden van Sprezzatura

Zondag 9 juni, aanvang 15:00 uur

Sprezzatura bestaat uit 2 bevlogen muzikanten: Monique Appels en Niek Edeling.
Zij spelen en zingen geïmproviseerde wereldmuziek die u meeneemt op een wonderlijke reis.
U hoort onder andere: zang, etnische fluiten, percussie, bluepoint steelharp en mondharmonica.

jun
11
di
2019
Dansen met live-orkest Aldörum @ Verenigingsgebouw
jun 11 @ 13:30

dansenOude tijden herleven, de muziek wordt verzorgd door het Groesbeekse orkest Aldörum. Op de ruime dansvloer kan er deze middag gedanst worden op muziek van vroegere tijden. Iedereen is van harte welkom.

jun
15
za
2019
Feestelijke Open Dag van Dagbesteding Overasselt @ Merapi en De Wissel
jun 15 @ 11:00 – 16:00

Open dag: dagbesteding Overasselt (De Wissel & Merapi)

Zaterdag 15 juni hebben wij dagbesteding Overasselt (de Wissel en Merapi gezamenlijk) een open dag/inloopdag van 11.00-16.00 uur
Iedereen is van harte welkom eens een kijkje te komen nemen.

Dansshow “Disney maar dan anders” @ Verenigingsgebouw
jun 15 @ 13:30

Dansshow “Disney maar dan anders”

De dansshow “Disney maar dan anders” staat op zaterdag 15 juni maar liefst 2x op de planken in het theater in Overasselt. Een mooie dansshow gedanst door de dansers van dansstudio Carina Danst en muziekvereniging “Eendracht”. Middagvoorstelling begint om 13:30 uur. Deur open om 12:45 uur.
Waan u even terug in uw kindertijd met deze mooie Disney muziek met een moderne twist. Ook voor uw kinderen zal deze show kijken een ware beleving zijn.
En er zijn ook nog special guests!

Deze show wilt u absoluut niet missen!

Tickets: €10,- inclusief een drankje bij ontvangst. Koffie/thee of limonade voor de kinderen.

Kaarten zijn te koop op onderstaande verkoop momenten in Escharen:
Meester Bongaardsweg 20
(Verkoop in Odiliapeel kan tijdens de lessen)

Zaterdag 11 mei 10.00-11.00
Dinsdag 14 mei 18.30-19.00
Dinsdag 21 mei 18.30-19.00
Vrijdag 24 mei 20.00-20.30

Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn komen er meer verkoop momenten.

Dansshow “Disney maar dan anders” @ Verenigingsgebouw
jun 15 @ 19:00

Dansshow “Disney maar dan anders”

De dansshow “Disney maar dan anders” staat op zaterdag 15 juni maar liefst 2x op de planken in het theater in Overasselt. Een mooie dansshow gedanst door de dansers van dansstudio Carina Danst en muziekvereniging “Eendracht”. Avondvoorstelling om 19:00 uur, Deur open om 18:15 uur.
Waan u even terug in uw kindertijd met deze mooie Disney muziek met een moderne twist. Ook voor uw kinderen zal deze show kijken een ware beleving zijn.
En er zijn ook nog special guests!

Deze show wilt u absoluut niet missen!

Tickets: €10,- inclusief een drankje bij ontvangst. Koffie/thee of limonade voor de kinderen.

Kaarten zijn te koop op onderstaande verkoop momenten in Escharen:
Meester Bongaardsweg 20
(Verkoop in Odiliapeel kan tijdens de lessen)

Zaterdag 11 mei 10.00-11.00
Dinsdag 14 mei 18.30-19.00
Dinsdag 21 mei 18.30-19.00
Vrijdag 24 mei 20.00-20.30

Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn komen er meer verkoop momenten.

jun
16
zo
2019
De Charrel & Chantal Show in Veldschuur Overasselt @ Veldschuur aan de Maasbandijk
jun 16 @ 15:00

De Charrel & Chantal Show

Zondag 16 juni, aanvang 15:00 uur

Op deze zondag in juni brengen Charrel & Chantal een bezoek aan de Veldschuur in Overasselt. Zij trakteren bezoekers op hun mooiste, van chic en charme bevlogen chansons. Van Nederlandstalige meezingers en Duitse schlagers tot Engelse oldies en Amerikaanse discostampers. Alles passeert de revue. Geen optreden is hetzelfde. Zij beleven zelf telkens weer veel plezier aan hun optreden en slepen het publiek hier onvermijdelijk in mee.
Met Charrel & Chantal kun je het onverwachte verwachten, maar één ding is zeker: vergeten doe je ze nooit meer!
Charrel & Chantal zijn de alter ego’s van Marc Verburg en Suzanne Menheere. Zij treden al jaren op bij verschillende gelegenheden.

jun
18
di
2019
Expositie schilderijen en keramiek in Verenigingsgebouw @ Verenigingsgebouw
jun 18 – sep 25 hele dag

Expositie Monique Delbressine en Ilse Scheerder

Vanaf 18 juni tot eind september exposeren Monique Delbressine en Ilse Scheerder met schilderijen en keramiek in het Verenigingsgebouw in Overasselt. Meer informatie vindt u op de expositiepagina.

jun
23
zo
2019
Optreden van Sprok in Veldschuur Overasselt @ Veldschuur aan de Maasbandijk
jun 23 @ 15:00

Optreden van Sprok

Zondag 23 juni, aanvang 15:00 uur

Sprok is een blaasorkest dat haar repertoire kiest uit de rijke wereld van rondtrekkende volken. Over de hele wereld vinden zij nummers van hun gading.
Upbeat-balkannummers, een statige Spaanse processiemars, een Afrikaans nummer, Indiase bollywoodmuziek, vrolijke kaseko en een Neerlangels lied over Brazilië.
Zij spelen ook het volkslied van de Roma ‘Djelem Djelem’, wat ‘ik reisde en reisde’ betekent. Zij nemen het publiek mee op reis, en kiezen een weg die ook voor hunzelf vol verrassingen zit.
Hun muziek wordt gekenmerkt door aanstekelijke ritmes, een vaak melancholische sfeer en een grenzeloze zoektocht naar schoonheid.
Vanaf 2009 speelt blaasorkest Sprok, met muzikanten uit regio Nijmegen-Ravenstein. Een accordeon, twee slagwerkers en tien blazers onder muzikale leiding van Mart Heijmans laten een avontuurlijke wereldreis horen.

jun
29
za
2019
Kermis in Overasselt @ Overasselt
jun 29 – jul 2 hele dag

Kermis in Overasselt

Zoals al jaren gebruikelijk is ook dit jaar weer het laatste weekend van juni kermis in Overasselt.

jun
30
zo
2019
Koningsschieten in Overasselt @ Eetcafé Zalencentrum De Zon
jun 30 @ 14:00

Koningsschieten in Overasselt

Wie wordt de Koning van het Gilde? Op zondag 30 juni wordt de eeuwen oude traditie van het Koningsschieten nieuw leven in geblazen in Overasselt. Vanaf 14.00 uur bij de tent op het parkeerterrein van café De Zon met aansluitend de receptie om de nieuwe Koning te feliciteren en als kers op de taart gaan Nienke en de heren van Motion Coverband de middag feestelijk afsluiten. In de middag verzorgt DJ Job gezellige muziek tijdens het Koningsschieten.

Optreden trio Gula Sor in Veldschuur Overasselt @ Veldschuur aan de Maasbandijk
jun 30 @ 15:00

Optreden trio Gula Sor

Zondag 30 juni, aanvang 15:00 uur

Gula Sor is het muzikale trio van Mohadin Molly (saz en zang), Manito (gitaar) en Niek Edeling (percussie, mondharmonica, duclar, ney).
Gula Sor speelt Koerdische liederen die door Mohadin geschreven zijn.
Tijdens het optreden vertelt en vertaalt Mohadin zijn teksten om de luisteraar mee te nemen in de wereld die hij bezingt.
Manito en Niek omspelen de liederen met improvisaties op hun instrumenten.
Zo ontstaat een rijke mengeling van verschillende culturen.

jul
2
di
2019
Gezellige inloopmiddag voor alle 50+ers @ Buurderij De Lage Hof
jul 2 @ 14:00 – 16:00

Gezellige inloopmiddag voor alle 50+ers

Plaats: huiskamercafé de Buurderij, Overasselt
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur
Entree: gratis

Elke 1e dinsdag van de maand is er een gezellige inloopmiddag voor alle 50+ uit Overasselt en Nederasselt. Er is altijd een activiteit of een speciale gast. Deze gast vertelt dan kort iets waarover het gezelschap daarna samen verder kan praten.
Bij binnenkomst is er een gratis kopje koffie of thee.

U bent van harte welkom!
Wilt u graag komen maar heeft u problemen met vervoer, bel dan Ria Theunissen tel: 024 – 622 1339.

Overasseltse Boys – NEC @ De Passelêgt
jul 2 @ 19:00 – 20:45

Overasseltse Boys – NEC
2 juli @ 19:00 – 20:45

Kaartenverkoop:
Donderdagavond 20 juni tussen 19.00 en 20.00 uur op Sportpark De Passelêgt Ewijkseweg 11 Overasselt.
Online via de ticketbox van NEC.
Op de wedstrijddag 2 juli is de kassa vanaf 18.00 uur open.

 

jul
3
wo
2019
Feestelijke 4Dorpentocht @ Van Nederasselt naar Malden
jul 3 @ 18:00 – 22:00

Woensdag 3 juli: feestelijke 4Dorpentocht

Wilt u meedoen aan een gezellig trainingsmoment voor de Vierdaagse? Of loopt u geen Vierdaagse maar wilt u er wel van proeven? Doe dan mee met onze 4Dorpentocht! Een gezellige wandeltocht langs onze vier prachtige dorpen. De tocht is voor iedereen; jong en oud. U kunt gebruik maken van de gratis bus die u naar de startlocatie terugbrengt.
U start om 18.00 uur bij dorpshuis ‘Ons huis’ in Nederasselt. Na een welkom van burgemeester Mittendorff wandelt u door de uiterwaarden naar Overasselt en vervolgens via de dijk naar Heumen.
Rond 21.30 uur eindigt u op het Kerkplein in Malden en kunt onder het genot van een drankje gezellig napraten met elkaar. Om 22.00 uur vertrekt de bus.

12,5 kilometer wandelen
Wilt u graag meedoen, maar kunt u niet de hele route lopen? U kunt ook één of meerder etappes lopen. Bekijk de route en opstaplocaties hieronder:

Vertrektijd Opstaplocatie
18.00 uur    Dorpshuis ‘Ons Huis’ Nederasselt (Kerklaantje 17)
19.30 uur    Veldschuur Overasselt (Maasbandijk ter hoogte van de Tempel)
20.30 uur    Café Kanaalzicht Heumen (Dorpstraat 5)

Doet u mee? Laat het ons weten!
Stuur een e-mail naar vierdaagse@heumen.nl. Geef in uw e-mail ook aan:
– Of u gebruik wilt maken van de bus
– Of er nog andere mensen met u meelopen
– Bij welke locatie u aansluit.
Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!

 

jul
4
do
2019
Alzheimercafé: De kracht van muziek @ Van der Valk Hotel de Molenhoek
jul 4 @ 19:30 – 21:00

Op donderdag 4 juli 2019 is er een Alzheimer Café voor iedereen uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsbijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, partners, kinderen, familieleden, buren, professionals en geïnteresseerden.

Locatie:
Van der Valk Hotel de Molenhoek, Rijksweg 1, 6584AA Molenhoek
Inloop vanaf 19.00, start om 19.30 uur. Afsluiting rond 21.00 uur.
Toegang is gratis! Aanmelden is niet nodig.

Thema donderdag 4 juli: De kracht van muziek

Muziek is goed voor ons brein en brengt tegelijkertijd afleiding en plezier. Op deze avond horen en beleven we hoe muziek luisteren en muziek maken kan helpen bij het omgaan met dementie. Muziek kan ook gebruikt worden door naasten om de (persoonlijke) verzorging makkelijker te maken. Hiervoor worden u tips aangereikt. Onze gasten: een zingende logopedist en een muziektherapeut, beiden werkzaam bij de
Muzikale Ontmoeting en een eerst verantwoordelijk verzorgende met de specialisatie psychogeriatrie.

jul
5
vr
2019
Broodbakken in bakhuis @ Buurderij De Lage Hof
jul 5 @ 09:00 – 13:00

Bijna elke eerste vrijdag van de maand wordt er in het bakhuis brood gebakken in een steenoven. Het bakhuis bevindt op de Buurderij De Lage Hof te Overasselt. Let op onze kalender voor de data.

Brood kunt u bestellen vóór 10 uur tijdens de bakdag. Ophalen rond 12 uur.

jul
7
zo
2019
Overasseltse boys: Familie- en vriendentoernooi @ De Passelêgt
jul 7 hele dag

Familie- en vriendentoernooi
Datum: 7 juli

Locatie De Passelêgt, Ewijkseweg 11, 6611 AG Overasselt
Telefoon: 024 622 1783
Website: https://www.overasseltseboys.nl/