Van 26 februari tot en met 5 april laten weer heel veel mensen de alcohol een tijdje staan en doen mee aan de landelijke actie IkPas.

IkPas is een uitdaging aangaan met uzelf. U drinkt 5,5 week geen alcohol om te ervaren wat het met u doet. U wordt bewuster van de keuze die u kunt maken om wel of niet te drinken, u doorbreekt vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch?

IkPas helpt bij de uitdaging. U kunt bij IkPas terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten, … alles om uw uitdaging te volbrengen! Daarnaast is een coach als vraagbaak beschikbaar die advies kan geven tijdens moeilijke momenten.

Wat ook helpt is als u de uitdaging aangaat samen met anderen; uw gezin, familie, vrienden of collega’s!
De zorgverleners aangesloten bij Gezondheidscentra Samen Gezond bevelen de actie van harte aan!
We vragen niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om uw alcoholgebruik even op pauze te zetten en te ervaren wat het met u doet.
Veel mensen die meededen aan eerdere acties drinken ook na de actie minder alcohol dan ervoor. Zelfs na een jaar is er dat effect.

Misschien heeft u getwijfeld om mee te doen bij de actie van IkPas tijdens ‘dry january’. Of is het u zo goed bevallen dat u weer mee doet?
Of is het inmiddels traditie geworden om mee te doen aan de vastentijdactie ‘40 dagen zonder alcohol’ van 26 februari tot en met 5 april.

Ga de uitdaging aan en schrijf u in op www.ikpas.nl