Vanaf donderdag 5 oktober 2017 is er iedere éérste donderdag van de maand een Alzheimer Café voor iedereen uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsbijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, partners, kinderen, familieleden, buren, professionals en geïnteresseerden.

Elke bijeenkomst is er een thema. Thema’s zijn bijvoorbeeld: oorzaken en verschijnselen van dementie, hoe kun je ermee omgaan en welke hulp is er mogelijk. Soms vertelt een deskundige iets, soms een mantelzorger of patiënt.
Mensen kunnen vragen stellen, folders uitzoeken, hulpverleners uit de zorg ontmoeten én ervaringen uitwisselen met andere bezoekers.

Locatie:
Van der Valk Hotel de Molenhoek, Rijksweg 1, 6584AA Molenhoek
Inloop vanaf 19.00, start om 19.30 uur. Afsluiting rond 21.00 uur.
Toegang is gratis! Aanmelden is niet nodig.

Thema donderdag 5 oktober:
Is het dan tóch dementie?
Wat zijn de verschillen tussen vergeetachtigheid en dementie? Met welke signalen gaat u naar de huisarts. Hoe wordt een dementie vastgesteld?
Gastspreker is Ellie Jacobs, huisarts in gezondheidscentrum De Kroonsteen.

Thema donderdag 2 november: dementie en dan?
Het accepteren van dementie is niet eenvoudig maar het maakt voortaan wel deel uit van uw leven. Hoe nu verder? Hoe behoudt u de regie?

Thema donderdag 7 december: sfeer in huis met dementie
Hoe gaat u als naaste om met veranderingen? Hoe zorgt u dat de sfeer thuis fijn blijft? En zijn er tips voor de feestdagen?